Werkwijze

Stappenplan

branding 2 1
de weg naar een succesvol merk

Stappenplan voor een nieuwe visuele identiteit & website

Formfest staat voor branding & webdesign, op een heldere, effectieve manier. Maar wat kun je precies verwachten wanneer je ons inschakelt voor jouw nieuwe huisstijl of website? De weg naar een succesvol merk, hoe ziet die eruit?

Kies je voor Formfest, dan denken we van begin tot eind met je mee. Om zo sámen tot een sterk merk te komen. Het proces start bij een nieuwe visuele identiteit, de basisuitstraling van je bedrijf. Pas als je een krachtige huisstijl hebt, kun je deze goed doorvertalen naar je website.

Stappenplan voor een nieuwe visuele identiteit

Sterke branding zorgt ervoor dat jouw merk herkenbaar is en zich onderscheidt van de concurrent. Maar hoe bereik je dat? De werkwijze van Formfest bestaat uit twee fases:

1. Conceptfase

In deze fase staat het creatieve proces centraal dat tot een onderscheidend beeldmerk en unieke visuele stijl leidt.

We beginnen met een concurrentieonderzoek: wat doen de concurrenten, hoe kan jouw bedrijf eruit springen? En welke wensen en behoeftes heeft je doelgroep? Ook denken we strategisch mee: wat is de kern van jouw verhaal en welke diensten bied je aan?

Deze gegevens helpen ons om verschillende stijlen te creëren die passen bij jouw merk en de positionering daarvan. Naar aanleiding van onze stijlstudies maken we verschillende conceptontwerpen, met originele fonts, kleuren, beeldelementen, fotografie, vormen en natuurlijk een aantrekkelijk logo.

Na de presentatie van de ontwerpen bepaal je welk ontwerp jouw bedrijf het best weergeeft.

2. Uitwerkingsfase

Het is tijd voor de uitwerking van het gekozen conceptontwerp uit fase 1. Eventuele op- of aanmerkingen voeren we door en de visuele identiteit wordt verder gedefinieerd. Kortom, we zetten de puntjes op de i.

Het eindresultaat verwerken we in een brandbook. Dit vormt het uitgangspunt voor de ontwikkeling van verschillende communicatie-uitingen, zoals je visitekaartjes, banners, briefpapier en borden. Ook krijg je  richtlijnen hoe je je huisstijl kunt doortrekken naar social media.

formfest3
pexels picjumbocom 196644

Stappenplan voor een nieuwe website

Wanneer je huisstijl staat, is je website aan de beurt. Deze wordt in vijf fases gerealiseerd:

1. Research

Allereerst bepalen we de informatiearchitectuur van je website. Ook gaan we aan de slag met de content. Welke onderdelen komen op de homepagina en wat worden de namen van de pagina’s? Door een juiste structuur op te zetten is de website straks overzichtelijk en goed leesbaar voor jouw klant. De optimalisatie van de content zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent in Google. Is de informatiearchitectuur helder, dan stellen we een passende basisindeling voor als uitgangspunt voor je site.

2. Design

De gekozen basisindeling is uitgangspunt voor het visuele ontwerp, die we in deze fase verder uitwerken. Bij de ontwikkeling van een optimaal design zijn online vindbaarheid en interactie met de doelgroep belangrijke factoren. Ook typografie speelt een grote rol. Door rekening te houden met het aantal regels, de lengte van de zinnen en slim gebruik van mooie, moderne fonts worden webteksten toegankelijker voor bezoekers.

3. Bouw website

Na akkoord verwerken we het design van fase 2 in het functionele ontwerp: we zijn toegekomen aan de technische ontwikkeling van de website. We configureren het contentmanagementsysteem (CMS), waarna de vormgeving en functionaliteiten in het CMS worden geïntegreerd. Aan het eind van deze fase staat je website in de testomgeving.

4. Live-instructie

We nodigen je uit op het Formfest kantoor om je uitleg te geven over hoe je de website zelf kunt bewerken en bijhouden. Daarnaast krijg je tips en tricks voor een optimale vindbaarheid.

5. Oplevering

De website wordt op het afgesproken moment op het beschikbare domein gezet. Je site is live!

Gratis adviesgesprek

Tijdens deze vrijblijvende call ga je in gesprek met Lieke over jouw merk. We kijken samen waar kansen liggen op het gebied van branding en hoe we jouw website als verkoopkanaal kunnen inzetten. Ontvang gratis ideeën en inspiratie waar jij direct zelf mee aan de slag kan.
call to action
Top
Lieke de Vink
Formfest
Branding en Webdesign
Design dat smoelt en een website die leads genereert.

BEZOEK ADDRES
Vissersdijk Beneden 19
Dordrecht

VRAGEN? FANMAIL? OFFERTE OPVRAGEN?

lieke@formfest.nl

SOCIAL MEDIA